Omgivelser

Regnbuen Steinerbarnehage ligger vakkert til mellom lønn og asketrær og med utsikt mot Skaugumåsen og åsene ute ved Asker. De enkelte bygningsdeler er ordnet slik at bygget som helhet danner en halvsirkel som er med på å forme utelekeplassen til et lunt og trivelig sted å være. Huset er beiset i friskt gult, oransje og rødt med små innslag av lyseblått. Innvendig er lokalene også holdt i varme, men dusere rød – gule laserte fargetoner. Vegger og inventar er av tre, og naturens gaver, som planter, skjell, morsomme røtter og vakre krystaller gir en lun og fantasivekkende atmosfære. Rommene har utradisjonelle former, og store vinduer gjør rommene lyse og vennlige. Det er valgt et formspråk og fargeuttrykk i arkitekturen som harmonerer med livsstemningen hos barnet i førskolealderen.

Uteområdet er variert og lett kupert og inneholder bl.a. grillhytte, bål-hus, klatretau, skliehus og byggeplass. Høsten 2003 ble det bygget en ”vanntrapp” med rennende vann mellom inngangene til de to storebarns avdelingene, og våren 2004 en gammeldags vannpumpe med vannrenne. Våren 2012 ble uteområdet fornyet med en lekebåt og en «tønne» hvor barn kan krabbe gjennom. Vannrenne ble fornyet og stokkene rundt sandkassene ble byttet ut med nye.

Arkitektene er Jan Arve Andersen og Hanne Ugedahl Solheim. De har lagt vekt på miljøvennlige løsninger for oppvarming, lufteanlegg og isolasjon. Oppvarmingen er vannbåren gulvvarme og lufteanlegget drives fra et viftehus utenfor selve barnehagebygget.

Alt malerarbeid ute og inne er utført på dugnadsbasis av foreldre og ansatte. Vedlikehold av barnehagen vil også i den grad det er mulig skje ved dugnader. På den måten får foreldrene anledning til å forbinde seg sterkere med barnehagen og danne et fellesskap rundt den. Hus og lekeområde sikkerhetssjekkes rutinemessig to ganger i året av arbeidsutvalget som består av representanter fra foreldre og ansatte.